Info Terkini Dunia IT Bulan Mac 20111. Produk terbaru Microsoft, Windows 8 dan Microsoft Office 2010 tersebar di internet memperlihatkan beberapa ciri-ciri terbaru padanya.

2.Pelayar web versi baru Internet Explorer 9, Mozilla Firefox 4, Google Chrome 10, dan Opera 11 Beta mula dilepaskan oleh pembangun masing-masing membawa fungsi dan rekabentuk terbaru. Mozilla Firefox 4 telah dimuat turun sebanyak 7.1 juta dalam tempoh 24jam selepas ianya dilepaskan manakala Internet Explorer 9 pula sebanyak 2.3 juta.

3. Twitter membawakan penggunaan https bagi meningkatkan lagi kawalan privasi pengguna mereka. Ikuti cara untuk aktifkannya disini.

4. Kemaskini terbaru daripada Google :

+ Butang +1 pada carian Google

+ Logo baru Chrome dan Chromium.

+ Antaramuka terbaru pada profil Google dan laman Picasa.+ Google bakal memperkenalkan rekabentuk terbaru Blogger+ Penggunaan https pada laman YouTube
+ Sokongan input suara dibawakan pada Google Chrome 11 Beta 

5. Microsoft melancarkan laman ie6Countdown.com dan melancarkan antaramuka muka terbaru pada laman Microsoft. Peranti kawalan pemainan Microsoft Kinect pula telah dijual sebanyak 10 juta dalam tempoh 60 hari.

6. Engin carian Yahoo kini lebih mudah digunakan apabila mereka memperkenalkan direct search yang mana fungsinya seakan-akan Google Instants.7. Apple melancarkan iPad generasi kedua iaitu iPad 2.

8. Kemaskini terbaru laman facebook :
+ Facebook memperkenalkan ruanggan komen tanpa butang enter.
+ Facebook mengemaskini semula fungsi Question
+ Facebook kini mengambil alih Snaptu

9. Bing memperlihatkan penggunaan HTML5 dan membawakan update terkini twitter dan pada carian mereka.

10. Les Copaque memperkenalkan siri animasi bertajuk Pada Zaman Dahulu. Selain itu mereka juga memperkenalkan pemainan Upin & Ipin.
Info Terkini Dunia IT Bulanan
+ Februari
+ Januari 2011