Malique Feat. Jamal Abdillah Aku Maafkan Kamu



Aku Maafkan Kamu merupakan single terbaru dari album ketiga Malique "TKO". Antara lagu yang terdapat dalam album TKO seperti Bangun Harimau Bangun', 'Salut (feat Ariz), 'Parti Di Kelab Malam', 'Muzik Buatku High (feat Bunkface), 'Seadanya (feat Adibah Noor) dan 'FL'

Tajuk: AKU MAAFKAN KAMU
Artis Malique featuring Jamal Abdillah
Lirik: Malique
Lagu : Tripdisz
Dikerluarkan oleh : Malique for Qarma Musiq

Lirik Lagu Malique Aku Maafkan Kamu Feat. Jamal Abdillah

Aku minta maaf di atas segala perbuatanku.
Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan

Jamal Abdillah:
Ada teratak di hujung kampung
Bawah cermin kopak ada kotak
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Malique:
Atur sepuluh daktil batal yang batil
Detik dua usul ditutup satu lagi tampil
Dari halaman rusuk kiri satu susuk ganjil
Minta diisolasi dari dalil busuk jahil
Aspirasi tak serasi dengan suara bunyi
Inkarserasi dari penghuni dan keluarga bumi
Surat wasiatnya atas paksi dalam rumi
Minta dikebumikan hidup-hidup dalam guni
Mana cepat terbang atau warna gelang tangan
Buah fikiran aneh tergantung di persimpangan
Halusinasi susuli ketandusan ihsan
Ubat parut auditori kesan artileri insan
Gagal dikesan

Jamal Abdillah:
Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku

Malique:
Timbul tenggelam, timbul tenggelam
Acapkali terpendam, acapkali tersergam
Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam
Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
Kutimbang tanpa neraca di awal usia
Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
Maafkan mereka, mereka tidak tahu
Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
Maafkan mereka, mereka tiada nilai
Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati

Atas kepala murai sekawan
Baling kurambit kucup lehernya
Terlalu rahi dendam di angan
Sampai terkacip mulut mahirnya

Kenapa awak tak pukul mereka?
Saya tak suka pada keganasan

Jangan ahli sihir seru nama maharaja
Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
Kalau terpelajar sila guna hak miranda
Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

(Alif)
Ada teratak di hujung kampung
(Ba)
Bawah cermin kopak ada kotak
(Ta)
Tersembunyi dalamnya ada tempurung
Sembunyi bawahnya katak melalak

Ternyata kamu lebih suci dari apa yang kubayangkan


Download
Malique Feat. Jamal Abdillah Aku Maafkan Kamu.mp3 (record) | mediafire |
Password : sanoktah.blogspot.com

COMMENTS

BLOGGER: 22
  1. bley dwnld ke tk nie tuan admin?

    ReplyDelete
  2. hari raya makan ketupat, YES, aku dah dapat.
    TQ ..

    ReplyDelete
  3. x bleyh download pn..
    ade password lakk tu

    ReplyDelete
  4. puas aku mencari...susah btol...dapat yg nie x bley dload plak...
    yg len smua kena bayar...warh panas btol ak...

    ReplyDelete
  5. Boleh jer download, password dah diberi kat bawah link.
    mp3 recording, bukan ori punya. ok!

    ReplyDelete
  6. finally..i got it...TQ very much...

    ReplyDelete
  7. Sungguh bisa lirik nya..well done Malique!
    Alif...Ba...Ta...

    ReplyDelete
  8. ape passwordnyer

    ReplyDelete
  9. download kat 4shared. confirm ado :)

    ReplyDelete
  10. thanks.., da try dload kt 4shared but xleh.. huhuhu~ thanks a lot.

    ReplyDelete
  11. Ada kesilapan dalam lirik diatas:

    Salah: "Mari ku ramit kucup lehernya"
    Pembetulan: "Baling kurambit kucup lehernya"

    ReplyDelete
  12. @Rashidi Zin - thanks bro!

    ReplyDelete
  13. pe yang korg phm tenang lagu ni?? hehe.. ak rasa pasai kes2 "baju kuning 2.0" ari tu.... hahaha..

    Jangan ahli sihir seru nama maharaja
    Nanti segerombolan hantu bisu yang menjelma
    Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
    Kalau terpelajar sila guna hak miranda
    Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam
    Hafaz bila lafaz tapi mereka tidak faham
    Mereka mula kiri, aku kanan bila baca
    Sudah mahir rumi, mari tafsir alif ba ta

    Sumber >> Malique Feat. Jamal Abdillah Aku Maafkan Kamu | SANoktah
    via sanoktah.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. to mohd faizal...

    uploadla kt 4shared...

    ReplyDelete
  15. sayer pun kurang faham apa maksudnyer..huhuhu...leh tolong terangkan per maksud lagu nie...tp lagu nie memang best.. i like.

    ReplyDelete
  16. maksud lg ni adalah berkaitan kejahilan dlm diri manusia....ibu bapa yg lalai hgga anak terabai dan membesar mendalami ilmu duniawi sahaja dan cetek keagamaannya...CUBA BACA BETUL LIRIK NI "Ini bukan lagu rindu ini madah dendam
    Kutimbang tanpa neraca di awal usia
    Ku dihukum masuk neraka oleh manusia
    Minta tunjuk lubang atau pintu tak dapat jawapan jitu
    Jadi aku tak berganjak biarkan saja begitu
    Maafkan mereka, mereka tidak tahu
    Mereka tidak ramas buku, mereka segan ilmu
    Mereka tidak fasih malah fasik guna kata
    Kita kongsi nama bangsa tapi tidak kasta bahasa
    Maafkan mereka, mereka tiada nilai
    Ibu bapa lalai dari kecil dah diabai
    Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
    Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati"

    ReplyDelete
  17. lirik die mmg berbisa..ikut pendapat masing2..tp bg aku..lirik sinis ni buat sahabat yang tikam belakang..

    aku nk bg pendapat sikit la ek..

    1)
    -ada teratak di hujung kampung
    bawah cermin kopak ada kotak..
    tersembunyi dalamnya ada tempurung..
    sembunyi bawahnya katak melalak-

    yang tersurat..
    seorang manusia fasiq..
    yang suka menyampaikan berita..
    tapi sentiasa bersembunyi..
    katak kalau melalak..
    jauh mana pn..tertutp mana pn..
    mulut die ttp bising kn..
    cuba kita sama ertikan dengan manusia yang suka
    mengadu domba dan fitnah..
    perumpamaan juga sudah baling batu sembunyi tangan.. :)


    2)
    -Timbul tenggelam, timbul tenggelam
    Acapkali terpendam, acapkali tersergam-
    yang tersirat..
    manusia fasiq yang wujudnya tidak dpt dibaca..
    kadang2 die tunjukkn siapa dirinya..
    tp lebih bnyknya tidak..wujudnya selalu adalh orang yg paling dekat..
    dan paling kita percaya..


    -Cermin muka kopak penuh bintik hitam silam-
    yang tersirat..
    Si jahat ni jd mcm ni mungkin kerana kisah silam..kekeke..


    -Ini bukan lagu rindu ini madah dendam-
    yang tersirat..
    betapa dalamnya luka, kekecewaan, kemarahan yang membuak2..
    (tau x kenape mcm ni dan kenape aku bnyk tekankan kisah ni ttg tikam belakang n kawan makan kawan..sebab..kalau korang fikir logik..kawan yang x rapat dengan kita..yg kita x ambik port.kalau die nk benci kite..kalau die nk fitnah kita..ade kite kisah..tp..kalau orang yang paling kita percaya..yang paling kita care..kawan yang kita anggap mcm adik beradik..rupanya2 adalah duri dalam daging??)
    maka lahirla kata2..
    "INI BUKAN LAGU RINDU..INI MADAH DENDAM"
    :)

    3)
    -Kutimbang tanpa neraca di awal usia
    Ku dihukum masuk neraka oleh manusia-
    dah faham ape yang aku sampaikn kt no 2 td kn..
    ini luahan hati mangsa..difitnah..

    4)
    -Tanpa kasih sayang, mereka suka menyakiti
    Kita kongsi warna mata tapi tidak warna hati-
    bila hati timbul cemburu..tidak puas..
    maka lahirlah seekor serigala didalamnya.. :)


    5)
    -Terlalu rahi dendam di angan
    Sampai terkacip mulut mahirnya-
    Bila cemburu menguasai diri..
    dengki..rasa nk menjatuhkan sangat2..
    nk balas dendam sangat2..
    maka ape yg difitnahkan..
    di ceritakan..terlalu dasyat..
    kerana terlalu asyik bila berjaya memburuk2kan mangsa..
    _SAMPAI TERKACIP MULUT MAHIRNYA_ :)


    6)
    -Guna hak berfikir sebelum hak untuk bersuara
    Kalau terpelajar sila guna hak miranda-
    berkata2lah menggunakan akal..bukan nafsu.. :)

    -Pura-pura dengar, telan tapi tidak hadam-
    manusia begini yang mudah dinasihati..
    dengar..angguk..kenyang..tapi???? :)


    7)
    -Aku maafkan kamu
    Tak perlu kita bertemu
    Cukup kau tahu
    Yang aku
    Maafkan kamu
    Tolong teruskan hidup
    Jangan sebut namaku-
    last review dari aku ni..
    bila kita sudah terlampau2 sangat sakit hati..
    ape mampu kita buat?kita marah..
    kita maki..
    kita nangis..
    kita kecewa..
    tp apa mampu kita buat?
    dia yang kita tatang..
    dia yang kita anggap abang..
    dia yang kita sayang..
    dia pula yang menikam dari belakang..
    dia yang dalam diam merampas dari segala yang kita ada..
    hingga yang tersisa pn dilapahnya..
    siapa dia...dialah kawan kita..
    yang sgt tau kelemahan kita..
    yg sgt peka dimana aibnya kita..
    yang tak pernah kita sangka..


    betapa rasa bagai dicarik2 hati ni..




    T_T


    alamak emo lak..hehe.. :P

    singgah2la blog saye ye..mungkin anda rasa saya emosi..
    tp lagu ni sgt2 beri impak pada saya..dan dia..sahabat yang dh meningglkan kami..dn masih jua lagi bersama kotak dan katak..


    Assalammualaikum..


    http://taksukeyesudah.blogspot.com/2011/11/eyh-kawanapsal-aku-percaye-kau-sangat.html

    ReplyDelete
  18. just nk share je. lagu ni tentang perjalanan malique dlm 1 pertubuhan. alif ba ta.

    ReplyDelete
  19. Lagu ni berkaitan dengan malique , dulu dia pnh kena pukul masuk icu dengan sesetgh org , tu dia ckp ku di masukn neraka di awal usia , sapa2 yg pnh tahu kisah2 malique dahulu kala msti paham lirik ni , napa dia kena pukul teruk2 pada masa dulu, ini bkn lagu rindu tp madah dendam ,

    ReplyDelete
  20. Kalau kite rujuk balik lagu2 die sbelum nie,penuh dengan luahan hati malique,dimana lagu nie ditiup kan pada hati yg busuk padanya semasa awalan malique dalam dunia gengsi..keep it up bro..diri kamu lebih fungsi dari gengsi...

    ReplyDelete

Name

About,1,Aidilfitri,3,android,9,Antivirus,1,badminton,94,Blogger,5,Bolasepak,17,browser,2,Bunkface,3,Design,4,Desktop,3,fb,7,Filem,12,Film,1,font,1,Gadgets,14,Games,14,Gmail,3,Google,5,Grafik,19,HariRaya,2,Hoki,33,Hujan,2,ie9,3,Info,67,Infographics,13,InfoSemasa,3,Islam,5,LTDL,6,Lyrics,20,Microsoft,3,Miwa,6,Monoloque,9,Music,106,Office,1,Olimpik,3,PES,5,Photoshop,1,Ramadhan,6,SEA Games,4,sepaktakraw,8,smartphone,2,Software,14,sukan,269,sukansea,15,Tablet,4,Tech,18,tips tricks,7,tutorial,3,Twitter,2,Wallpaper,12,Web,6,Windows 7,3,Windows10,3,Windows8,7,World Cup,5,YUI,14,Yuna,3,
ltr
item
SANoktah: Malique Feat. Jamal Abdillah Aku Maafkan Kamu
Malique Feat. Jamal Abdillah Aku Maafkan Kamu
http://3.bp.blogspot.com/-Qy8BuHL0lig/ToTa6NNTKmI/AAAAAAAABY4/8WbMXrb66q8/s1600/Malique-TKO.png
http://3.bp.blogspot.com/-Qy8BuHL0lig/ToTa6NNTKmI/AAAAAAAABY4/8WbMXrb66q8/s72-c/Malique-TKO.png
SANoktah
https://www.sanoktah.com/2011/09/malique-feat-jamal-abdillah-aku-maafkan.html
https://www.sanoktah.com/
https://www.sanoktah.com/
https://www.sanoktah.com/2011/09/malique-feat-jamal-abdillah-aku-maafkan.html
true
4244852340977964435
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content